20 häftiga resmål 2013

Tidningen New York Times är en av de första att peka ut de hetaste som dom tror är de 46 resmålen man bör åka till under 2013.

Rio de Janeiro night
Tittar vi på de allra 20 hetaste resmålen i topplistan är Brasilien med staden som förknippas med Copacabana, Karneval och Kristusstatyn nr 1 på listan, det vill säga Rio de Janeiro. Det är här man i princip äter, tränar, solar, badar och lever från morgon till kväll. En av orsakerna är också Fotbolls VM 2014. Rio de Janeiro är som de flesta vet en välkänd fotbollsstad. Här hittar vi hela fem storklubbar: América Football Club, Vasco da Gama, Flamengo, Botafogo och Fluminense, alla med stora skaror trogna supportrar. Som värdstad för VM 2014 bidrar Rio med Sydamerikas största fotbollsarena, välkända Maracanã,  med en kapacitet på 80 000 besökare. Om du funderar på åka till Brasilien och kanske se matcherna på plats vill vi tipsa om att att boka din flygresa så tidigt som möjligt då trycket av resor till Brasilien kommer att öka ju närmare 2014 vi kommer.. Likadant är det med att boka hotell. en sida som håller Dig uppdaterad om evenemanget är FotbollsVM.se. Sommarspelen 2016 kommer också sätta RIO på kartan.

Visa Brazil: Rio de Janeiro på en större karta

På andra men väldigt het plats finner vi härliga semesterorten Marseille som är Frankrikes näst största stad med ca 850 000 invånare.

Marseille-semestresmålet i år
Het under 2013 -Marseille

Här är hela heta topp 20 listan över resmål 2013:

1. Rio de Janeiro.

2. Marseille.

3. Nicaragua.

4. Accra, Ghana.

5. Bhutan.

6. Amsterdam.
Red amsterdam

Amsterdam med sina 219 km² och runt 700 000 invånare är en av Europas vackraste städer och även den mest liberala, vilket för oss nordbor kanske kan kännas lite ovant. Valutan är Euro ifall du tänker packa resväskan och bege dig dit under 2013.

7. Houston, Texas.

8. Rossland, Kanada.

9. New Delhi.

10. Istanbul.

11. Singapore.
BishanatNight-Singapore-20091130

En av världens rikaste nationer Singapore har seglat upp som ett spännande resmål. Den tätbefolkade staden har fått en genomgång i miljötänk och i en studie som släpptes år 2011 av The Economist  Magasin´s  Intelligence Unit och Siemens.  Rankas Singapore som den nu grönaste staden i Asien, och i år kommer metropolen av glas och stål inviga två stora naturprojekt som garanterat bör stärka stadens image som en destination för miljöturism.

12. Montenegro.

13. White Salmon River, USA.

14. Hvar, Kroatien.

15. Mongoliet.

16. The Big Island, Hawaii.

17. Filippinerna.

18. Vernazza, Italien.
Italien Vernazza

Vernazza är en av de fem små byarna i Le Cinque Terre naturreservat. Byarna ligger på rad längst den liguriska kusten och förbinds med tåg, vandringsstigar och båt.

Visa större karta

19. Regionen Kimberley, Australien.

20. Ningxia, Kina.