Thai Airways Bangkok Thailand

Ett flygplan av modellen en Airbus A330-300 på flygplatsen i Bangkok kanade plötsligt av landningsbanan och 14 passagerare sägs ha skadats.

Planet som kom från Kanton, Kina  landade på Bangkoks största flygplats, Suvarnabhumi Airport, igår kväll. Då till synes helt utan problem. Plötsligt händer det som inte får hända.

– När planet landade så slutade landningsutrustningen att fungera vilket gjorde att hjulen låste sig och planet gled av landningsbanan, säger talespersonen Sorajak Kasemsuvan på Thai Airways, enligt nyhetsbyrån AP. Gnistor sågs slå ut nära motorn, men passagerare hann som tur var evakueras.

– Kaptenen hade kontroll på planet tills det tog stopp och passagerarna kunde evakueras genom nödutgångarna, uppger Thai Airways.

Efter olyckan, ska enligt  USA Today nätupplaga,  arbetare en kran, börjat att mörklagda Thai Airways logo på svansen och kroppen av flygplanet Som en del i ett försök att skydda sin image enligt Star Alliance riktlinjer, sade en tjänsteman. Det var den andra missödet på mindre än två veckor för Thailands nationella flygbolag.

 

Airbus A330300 som avgick från Guangzhou, Kina, hade en glitch i sin hjulbas när det landade på Suvarnabhumi flygplats sent söndag, sade flygbolaget. Bilder tagna efter händelsen visade djupa fåror från bromsspår i en gräsyta utanför banan som leder till strandade flygplanet, som ses vila med nosen nedå.Efter touchdown på Suvarnabhumi Airport,krånglade landningsstället och orsakade flygplanet sätt att sladda av landningsbanan. Gnistor märktes från närheten av den högra landningsstället nära motorn,. Ärendet är under utredning, Thai Airways president Sorajak Kasemsuvan sade i ett uttalande måndag.Kaptenen tog kontrollen över flygplanet tills det kom till ett färdigt stopp och passagerarna evakuerades från flygplanets nödutgångar,

Händelsen håller nu på att utredas av vad som kan vara orsaken till olyckan. . Planet hade 288 passagerare ombord och 14 besättningsmän. 14 personer skadades och fick föras till sjukhus.

 

Källa:USA Today

 

Lämna ett svar