Res med Apollo till Tobago

Apollo blir först med charter till Tobago

Apollo lanserar som första skandinaviska researrangör charter till Tobago. Tobago denna karibiska pärla bjuder på stränder i toppklass, upplevelser utöver det vanliga och ett skönt tillbakalutat tempo. På Tobago hittar du Karibien på riktigt.

 

 

Res med Apollo till Tobago

 

 

Tobago är ett riktigt paradis.Litet till ytan, men rikt på upplevelser. Allt från paradisiska stränder till ett rikt  fågelliv och storslagna naturupplevelser. En tredjedel av lilla Tobago är ett naturreservat. Tobago är speciellt känt för sitt rika och unika fågelliv – med kolibrier i överflöd – som lockar fågelskådare från alla världens hörn.

 

Ön är liten, 4,2 mil lång och 1 mil bred, och inbjuder till upptäcktsfärder. Inte för att någon av de mer turistiska stränderna är överbefolkade, men känner du för att hitta en helt egen badvik så finns det många att upptäcka.

 

Det går inte att bli stressad på Tobago. Här tar man dagen som den kommer. Liming är ett viktigt begrepp att känna till inför en resa till Tobago. Det handlar om att koppla av och umgås gärna med den lokala ölen Carib eller en rum punsch i handen.

Välståndet i landet är högt, man lever på rika olje- och gasfyndigheter. Det gör att turismen är viktigt men inte livsavgörande för landet. Det bidrar till den sköna stämningen som du som besökare slås av.

 

Tobago ärinte lika tillrättalagt som Apollos övriga Karibien. Inga stora lyxhotell som på t ex Dominikanska, Mexico och Varadero. På norra delen är det väldigt lugnt, hotellen där kombineras med fördel med något av hotellen på södra delen. Tobago är även känt för sin satsning på hållbar turism. Många hotell går samman för att beställa vad de behöver till sina gäster från de lokala bönderna. Vissa hotell har även eget jordbruk där de produkter som behövs odlas.

 

Havssköldpaddor har du en möjlighet att sikta och hjälpa till att ta hand om du besöker ön under rätt årstid och har lite tur.

En gång om året förvandlas Tobagos lugna lunk till en färggrann folkfest. I februari är det dags för karnevalen. Under flera dagar råder partystämning på gatorna med musik, dans och mäktiga dräkter. Och varje söndag, året om, är byn Buccoo värd för öns stora strandfest med det busiga namnet Sunday School. En kväll för livsnjutare att samlas och släppa loss till somriga toner av oljefatsband, dancehall och soca. På matbordet kan du se fram emot ett möte mellan kreolska och indoeuropeiska smaker. Fisk och skaldjur är ett säkert och prisvärt alternativ. Generellt sett är prisnivån i Tobago lite lägre än i Sverige. De flesta restaurangerna ligger i Crown Point, men för en minnesvärd upplevelse borde du besöka Jemma’s Seaview Kitchen i Speyside. Den populära restaurangen är uppbyggd kring ett stort mandelträd, och serverar riktigt läcker hummer.

 

Fakta om Apollos Tobago:

Orter: Crown Point, Black Rock, Speyside, Bacolet och Courland Bay

Boende: 10 hotell och 2 villor. De flesta med direkt strandläge. Klassificering från 3-stjärnigt till 4+.

Tidpunkt: Resorna går från Stockholm varje vecka med start den 3/12 2013 tom den 25/3 2014. Bokningsbart från den 14/2 2013

Flygtid: 11 timmar dit och 10 timmar hem med Novair

Pris: från 9598 kronor per person/1 vecka på 3+-hotell avresa den 17/12 2013

 

Om Apollo
Apollo är Sveriges tredje största researrangör och står för det bredaste charterutbudet i Sverige. Apollo är ett helägt dotterbolag till den schweiziska resekoncernen Kuoni. Apollo tillhör Kuoni Nordic och där ingår förutom Apollo i Sverige, Norge, Danmark och Finland även flygbolaget Novair. Falk Lauritsen, Golf Plaisir, Lime Travel och Krone Golf  samt aktivitesanläggningen Playitas på Fuerteventura tillhör också den nordiska delen av koncernen.  Kuoni Nordic har närmare 1000 medarbetare och totalt 1 miljon resenärer till resmål i hela världen