Redaktionen hade funderat länge på vilken skidort som skulle vara roligast att besöka och demokratiska som vi är fick alla rösta och vinnaren blev ÅRE.  Tanken var också att att uppdatering skulle ske varje dag på plats för att vara så aktuella i känslan som skulle förmedlas på resebloggen.
 
Vi skickade en reporter som är van skidåkare och en fotograf. Uppmaningen han fick var: packa skidväskan, boka flygbiljetter på SAS och hitta ett boende för tre dagar.  Här börjar hans rapport:
 
 
-Jag ska redan nu avslöja att vi kom redan under onsdagen. Väl framme checkade vi in på Holiday Club i Åre.

Rummet vi fick går inte av för hackor kan jag meddela. Se själva-:)

Fyrstjärnigt boende mitt i centrala Åre med hotell
Holiday Club Åre med fina rum
 
Vi passade också på att hämta ut våra SkiPass på Skistars shop som lägligt kunde göras på hotellet (!) smart eller hur!
 
 
Onsdagskvällen gick vi på Broken som är en av Åres skidåkar- och stammishak, där kan man hitta burgare av riktig klass. Bar & Grillen ligger i hörnan av Åre torg. Där hänger skidfolk året runt och delar med sig av  dagens skidåkning och var bästa kvällsaktiviteten ligger. Själv tog jag en Texasburgare för 135kr och fotografen Bacon Cheddar burgare för 130kr. Härligt avslappnad stämning bland gästerna och trevlig personal.. Ett tips som jag gärna delar med mig av om ni är riktigt hungriga.Hamburgare i Åre, Broken Åre
 
Torsdagen bjöd på strålande solsken och fint före i backarna. Vi började med VM8:an, riktigt härliga backar och fint preppat. Det som är bra så här års är att man slipper köa  någon längre tid till liftarna. Efter några timmar tog vi oss högre upp med hjälp av Gondolen. Här var det backen som heter “Störtloppet” som gällde.
 
Påsk i Åre
 
Allt var frid och fröjd tills jag och fotografen skulle gena till Hummeln och ta en välbehövd kall öl. Men se vi lyckades av någon anledning ta oss förbi den nu stängda Kabinbanan och ut i okänd terräng som slutade med att berget runt oss störtade ner på flera fronter. Idoga försök att ta oss ner gick inte utan vi fick helt enkelt ringa till Skidpatrullen  och med lätt panik i rösten be att få bli hämtade. Efter ett tag dök dom efterlängtade räddarna upp som proffsigt tog hand om oss och skjutsade oss till Hummeln, phu! Tack för det grabbar, ni räddade vår dag-:)  Efter lite välbehövlig mat tog vi oss  ner till Fjällgården och afterski, där kom vi i balans igen. Nu blir det bubbelpool och middag på Beefalo Steak & Sushi.  Imorgon väntar nya äventyr…