Under luppen: Lågprisflygbolagens bagageavgifter kostar på och kan göra den “billiga” flygbiljetten väsentligt mycket dyrare

Har du funderat på att att resa med ett lågprisbolag? Ta då en ordentlig titta på bilden nedan, den kan mycket väl vara din bästa vän nästa gång du packar dina väskor.

WichAirline.com har sammananställt en mycket intressant guide som kan hjälpa dig att bättre välja flyg och resedestination efter hur mycket du är beredd att betala i extra avgifter som exempelvis ditt bagage.

16 populära lågprisbolag jämfördes med deras bagage ersättningar, kostnader och avgifter och för att ge dig den ultimata guiden till din nästa resa. Visste du att det kan faktiskt vara billigare att betala för din vän att flyga med dig och bära ditt bagage, snarare än att betala upp till € 135 i Ryanairs avgifter? Eller att lämna toalettartiklar hemma och köpa nytt när du kommer till din destination istället. Det kan också löna sig att du exempelvis enligt undersökningen köper 20 flaskor vin i Paris, Frankrike. Istället för att bära med sig 25kg bagage på AirBerlin, som annars verkar ha så billiga flygresor. Visst verkar det lite konstigt när man jämför på det här viset? Allt enligt undersökningen.

Nu nöjde man sig inte med bara detta utan för att göra det hela tydligare gick man igenom kostnaderna för incheckat bagage och de avgifter för övervikt från olika flygbolag i Europa som finns tillgängliga. Satte ihop allt i en tydlig, ska vi kalla det informationsbild för konsumenten. Kolla nedan och ta reda på hur du kan spara pengar genom att vara lite smart och vad man ska undvika.
Såhär mycket lägger bolagen på, på biljettpriset:

Översikt av bagage och avgifter

AirlineChecked baggage allowanceChecked baggage fee onlineExcess baggage fee
Ryanair15 kg*€ 25€ 20 /kg
Wizz Air32 kg€ 20
Flybe15 kg*€ 18€ 14 /kg
Air Berlin23 kg€ 15€ 100 /bag
Volotea20 kg€ 15€ 12 /kg
easyJet20 kg€ 12€ 14 /kg
Vueling23 kg€ 12€ 12 /kg
Air One20 kg€ 11€ 11 /kg
Germawings23 kg€ 10€ 50 /bag
Transavia15 kg*€ 10€ 10 /kg
Norwegian20 kg€ 9€ 9 /kg
SmartWings15 kgfree€ 50 /bag
Widerøe23 kgfree€ 50 /bag
SAS23 kgfree€ 45 /bag
JetAirfly20 kgfree€ 35 /bag
Corendon20 kgfree€ 7 /kg

*fler alternativ och villkor finns på flygbolagets hemsida

Obs: Priserna visas i infographics och diagram gäller för korta flygningar inom Europa bara. Kontrollera alltid ditt flygbolags hemsida innan avresan för att den senaste informationen om bagage för din resa. Priserna kan skilja sig något beroende på växelkurser konvertering.

 

källa:WichAirline.com

 

Lämna ett svar