Dreamliner försenad med Norwegian

Reseplaneraren.com erfar att Norwegians första Dreamlinerplan kan bli försenade. Nu säkrar flygbolaget ersättningsflygplan för att ändå kunna starta långlinjerna till Bangkok och New York som planerat.

Dreamliner försenad med Norwegian
Fotograf: Kevin Yoo/Boeing.
 Notera att inredningen visar en Norwegians Boeing 737-800.

 

Enligt ett pressmeddelande från Norwegian bekräftas att Boeing har varnat för en möjlig försening av leveransen av Norwegians första Dreamliner som efter planen ska levereras i slutet av april. Även leveransen i juni kan bli försenad. Det innebär att Norwegian kommer att säkra ersättningsflygplan för linjerna mellan New York och Bangkok när direktlinjerna startar i slutet av maj.

– Jag har en stor förståelse för att våra kunder som har sett fram emot att flyga med Dreamlinern de första veckorna är besvikna över det nya beskedet. En eventuell försening är utanför vår kontroll och vi ber om ursäkt till alla våra passagerare för att Dreamlinern kanske inte är klar till lanseringen. Vi ska under tiden få våra passagerare direkt till och från New York och Bangkok trots detta samt göra vad vi kan för att de ska ha en så god reseupplevelse som möjligt. Vi kommer också att ge kunderna möjlighet att boka om sina biljetter gratis till ett senare tillfälle, säger Norwegians VD Bjørn Kjos.

– Som en av Boeings största kunder i Europa, förväntar vi oss att flygplanstillverkaren gör allt som står i deras makt för att få flygplanen klara för leverans så fort som möjligt, säger Kjos.

– Vi beklagar verkligen den situation som våra Dreamlinerkunder nu har hamnat i och vi kommer att vara i tät kontakt med Norwegian. Vi arbeta med att få på plats de nödvändiga flygtillåtelserna från de amerikanska luftfartsmyndigheterna så att leveranserna kan ske enligt våra planer, heter det i ett uttalande från Boeing

Norwegians två första Dreamliner är ägda av leasingsällskapet International Lease Finance Corporation (ILFC). ILFC är ett av världens största leasingsällskap och är baserat i Kalifornien, USA.

För mer information:
Se Norwegians hemsida