Nu kan du få böter om du bär badbyxor i stan på semesterorten och jetset ön Mallorca!!

Som en del av en god medborgarplan har Palmas kommunfullmäktige låtit meddela att man kommer att utfärda böter på upp till £ 500 till semesterfirare som tar till gatorna klädda i bara badkläder skriver The Telegraph på sin hemsida.
Även om böterna kan komma som en chock för turister, är restaurang och bar ägare tydligen trötta på att behöva tjäna sin oklädda kundkrets.
Invånarna säger att även om de hört fullmäktiges hot  tidigare, kan tillslag faktiskt äga rum i år. Anna Nicholas, som bloggar för Telegraph s Expat avsnittet säger:
“Den här gången verkar det finns mindre vapenskrammel och en mer uppriktig avsikt att få allvar med brottslingar av alla slag – semesterfirare, expats och lokalbor.

” Besökare som vandrar runt på gatorna i strandkläder från badorter kommer att få omedelbara böter och uppmanas att klä på sig speciellt innan barer och restauranger .
” När det gäller att festa, speciellt i orter nära Palma t.ex. Arenal och Can Pastilla , blir det ingen tolerans mot unga turister som regelbundet samlas på stranden Playa de Palma där det kokas skadliga alkohol som de konsumerar genom sugrör från stora plasthinkar , ” tillade hon .” Dryga böter kommer att utfärdas av polisen mot  illegala försäljare som också kommer att straffas . ”
Efter två år av diskussioner av de medborgerliga lagarna förväntas de godkännas och införas i slutet av maj .
Enligt Daily Mail , i ett avsnitt med rubriken ” Etikett ” , uppger Ordenanza någon ” saknar överlägsna delar av kläder ” på vägar som inte omedelbart intill stranden kommer att bötfällas .
Alvaro Gijon , borgmästare i Palma , säger att syftet med de nya lagarna var att reglera bra beteende för turister och invånare i syfte att bevara ” harmoni och hövlighet” , rapporterade tidningen

Fotnot: reseplaneraren.com reserverar sig mot ev. felaktikheter i artikeln, då externa källor använts för informationsinsamling.
Huvudsaklig källa:The Telegraph

Lämna ett svar