Funderar du på om det finns snö till fjälls? I Trysil och Sälen som ligger på var sin sida om den norska och svenska gränsen har det snöat mer eller mindre dagligen under 2014. Snöförhållandena är fantastiskt bra.

Familjen Richter Malmqvist från Göteborg är i Trysil på sportlov för femte året i rad. Pappa Kenneth, ursprungligen från Skåne, säger att han inte kan påminna sig om att han sett så mycket snö tidigare – någonsin.

 

– Barnen älskar det. De bygger snögrottor, hoppar i snön från stugtaket och åker skidor varje dag. Detta blir garanterat ett lov vi kommer att minnas, säger han nöjt.

Fjället är som absolut vackrast nu. Snötunga träd, bra skidföre och nästan två meter höga snövallar på sina håll. Alla Trysils 31 liftar och nedfarter är öppna och detsamma gäller för Sälens 87 liftar och 116 nedfarter. De senaste veckorna har bjudit på massor av «offpist-åkning» i pisten. Trots pistning under tidiga morgontimmar har man alltså kunnat åka puder mitt i backen och det hör inte till vanligheterna

Lämna ett svar