United Airlines och Orbitz stämmer IT nörd, 22 som skapat en hemsida som visar kunderna hur man utnyttjar bokningssystemet för att få billiga flyg i USA.

Aktarer Zaman , 22 , från New York City grundade Skiplagged.com fjol. Webbplatsen använder en teknik som beskrivs som ” dolda städer ” biljettförsäljning. Sajten talar om för kunder att boka sin slutdestination som en stop -over i stället för att bara boka direkt till dit dom ska resa. Varför sajtens ägare stäms är att den “producerar billigare biljetter” Och det tycker United Airlines och Orbitz Travel skapar ” illojal konkurrens “.

 

Sajten har en metod som innebär att kunderna kan få lägre priser genom att boka sin slutdestination som en stop -over .Till exempel om du ville flyga från New York till Charleston , South Carolina , ska du istället boka en biljett till Fort Lauderdale, Florida, och välj Charleston som mellanlandning. Strategin lyckas bara om du bokar en enkelbiljett utan bagage.

Zaman, som föddes i Bangladesh , men växte upp i Brooklyn , berättade för CNN att han var beredd på att bli stämd, men menar att det finns inget olagligt på hans hemsida och säger att han är bara sett till att göra det möjligt att nyttja den ” ineffektivitet ” i prissättningssystemet som finns. Han berättar att detta varit möjligt tidigare, bara det att det inte varit tillgängligt för konsumenterna. Zaman arbetar för närvarande på en tech startup företag och säger att Skiplagged är helt enkelt ett” sidoprojekt ” .

Till dailymail.com säger Michael Boyd, VD för Boyd Group International, att han arbetade för American Airlines som biljettagent för 30 år sedan och var utbildad att hålla utkik efter ” dolda städer ” vid försäljning av flygbiljetter.

Till CBS News säger Yahoo Travel Executive Editor Laura Begley Bloom att dolda- city biljetter har funnits i flera år. “Det här har varit en smutsig liten hemlighet i resebranschen för en riktigt lång tid “, säger Bloom till CBS och fortsätter med ” Sedan kom Skiplagged och den genomsnittliga resenären visste plötsligt om det . ”

I en federal stämning inlämnad förra månaden av United och Orbitz, ett av världens största flygbolag säger att ,” Zaman har avsiktligt och illvilligt använt Skiplagged att skada deras företag.” Stämningen ligger på ca 600 000kr och för att kunna betala har den uppfinningsrike Zaman öppnat ett konto på Gofoundme.com och bett om donationer. Och se, det verkar fungera. Just nu har han lyckas få in 500 000kr!! Se hur det går här

Källa: Cbsnews.com, CNN.com, dailymail.co.uk och Gofoundme.com

Lämna ett svar