I fem år i rad har Gran Canaria varit en överlägsen påsklovsfavorit hos resebyrån Ticket. I år ser det dock annorlunda ut. Inför det kommande påsklovet tycks storstadspuls vara det som lockar mest. Både London och New York går om den tidigare favoriten på topplistan över de mest bokade resmålen under påsklovet, enligt färsk bokningsstatistik från Ticket.

Shopping, gourmetkrogar, kultur och nöjen är det som gäller under påsklovsresan. Mer än hälften av resmålen på påsklovstoppen är storstäder. Med London och New York i toppen får Gran Canaria nöja dig med en tredjeplats. Att topplistan innehåller fler storstäder i år beror dels på att upplevelser prioriteras i högre grad än tidigare, men också på att många resenärer vill vara mer flexibla med när de reser.

– Vi ser att en del resenärer inte har möjlighet att vara bortresta hela påsklovsveckan och att de hellre vill anpassa sin resa i enlighet med de röda dagarna. Och när det gäller flexibel reslängd är storstäder ett mycket bra alternativ. Men man ska komma ihåg att det i många fall går lika bra att skräddarsy solresor precis som storstadsresor, säger Maria Gertell, kommunikationsansvarig på Ticket.

Även om det är storstäder som dominerar topplistan under påsklovsveckan, så är det fortfarande många som längtar efter sol och badstränder. Och då är det främst Gran Canaria som gäller. Men Ticket ser även ett ökat intresse för sol- och baddestinationer kring Medelhavet. Antalya ökar stort och kliver rakt in på en fjärdeplats på listan och Palma de Mallorca kvalar in på plats nummer tio. De resmål som ha fått ge vika är Bangkok och Phuket.

– Det är främst sol och dagsljus som svenskarna längtar efter och det kan man absolut få sin beskärda del av i Europa, särkskilt då påsken infaller senare i år än förra året. Precis som Barcelona kan Palma de Mallorca räknas både som storstad och sol- och baddestination. Så om badtemperaturen känns för kall än så länge finns där massor med härliga uteserveringar och caféer, fin arkitektur likväl som utsökta gourmetrestauranger och bra shopping, säger Maria Gertell.

Topplista, populäraste resmålen i påsk* 
1. London (3)
2. New York (2)
3. Gran Canaria (1)
4. Antalya (ny)
5. Paris (6)
6. Barcelona (10)
7. Teneriffa (4)
8. Berlin (ny)
9. Rom (9)
10. Palma de Mallorca (ny)

* Avser bokningar av alla typer av resor gjorda fram till och med den 13 mars med avresa mellan den 11/4 – 20/4 2014.
Förra årets placering anges inom parantes.

 

På turistbyråns hemsida för Gran Canaria kan du hitta massor av tips och läsa om de stränder som finns samt aktiviteter som finns att göra på den soliga ön  Gran Canaria Till hemsidan>>

Lämna ett svar