jon_olsson_invitational_2015

JOI (Jon Olsson) 2015 är tillbaka i Åre för 11:e året i rad. En av sponsorerna är Betsafe. Tävlingen rankas som den mest prestigefulla Big Jump tävlingen i världen
 efter X-Games.


Jon Olsson Invitational är väldigt populärt av åkarna då de älskar både hoppet och just Åre med omnejd. Det har fått dem att komma tillbaka år efter år!

De senaste 4 åren har det både varit Big Air och Parallellslalom men i år är tävlingen tillbaka med 100% fokus på Big Air för att möjliggöra förbättringar på hoppet och arenan. Förra året vann den svenska åkaren Oscar Wester tävlingen med en Tripple cork 1620 .

The Big Air händelsen har varit en hörnsten i evenemanget sedan dag ett , och målet har alltid varit att ge åkarna bästa möjliga hoppförutsättningar för att att kunna landa trick som aldrig har gjorts tidigare. Vi har vi sett en del galna grejer på OS så vi är säkra på att det blir några otroliga saker som kommer visas . Kval kommer att äga rum på fredag ​​där alla får 3 hopp. De bästa 16 åkare kommer att gå vidare till finalen på lördag och de två bästa skidåkare kommer att garanteras en plats i super finalen. På lördag den 16 kommer de tävlande att delas upp i par och man kommer att köra en head to head -format tills man når finalen. Två toppkvalificerade tävlande kommer att ansluta sig till de två åkare som har gått vidare till super finalen och de kommer alla att ha två hopp där det bästa hoppet räknas. Ett riktigt spännande format.

Program
19.00-21.00
Qualifiacations Head Big Air
3 hopp, där bästa hoppet räknas
Topp 16 gå vidare till finalen

19.00-21.00
Kval Big Air

23.00 – 02.00
Party på Bygget

Lördag 18 april
15.00 Affischsignering på Åre Torg
17.00 Träning Big Air
19.00 Final Big Air

Sök och boka boende under Jon Olsson Invitational
Välj mellan Duved, Åre och Björnen

 

källa: joinvitational.com och Skistar