Peak på julresenärer på flyget

Peak på julresenärer på flyget

Julflyget lyfter rejält.

Flyget är en förutsättning för att många familjer ska kunna få njuta av en jul tillsammans. Redan i morgon, torsdag har flyget sin största resdag den här julen.

Närmare 450 utrikesflygningar (start/landningar) med julresenärer genomförs då på Stockholm Arlanda Airport.

För inrikesflyget inträffar julpeaken redan i dag, onsdag. Under onsdagen genomförs närmare 230 starter och landningar med julresande inrikesresenärer från landets största flygplats.

På julafton är det nästan bara tomten med sin släde som väljer att flyga. Men under alla dagar fram till dess fylls luften av förväntansfulla resenärer.

Julafton inträffar först om en vecka. Men redan idag och i morgon råder rena julafton på flyget.

På Arlanda märks julen allra mest i inrikesterminal 4. Resenärer och paket fyller avgångshallen och flygplanen till destionationer runt hela landet. Årets jultrafik inrikes har sin största topp idag, onsdag och i morgon torsdag. Det rör sig om runt 230 starter och landningar dagligen på Arlanda. Under helgen och nästa vecka handlar det om ”bara” cirka 150-160 flygningar per dag och enbart tio på julafton. Alla vill ju ge plats för tomten och hans renar.

Utrikesflygningarna, till och från Stockholm, toppar i morgon torsdag med närmare 450 flygrörelser. På julafton handlar det om 240 flygningar.

På Arlanda satsar man för att möta alla förväntansfulla julresenärer. Varje dag fram till och med 22 december finns exempelvis sex extrainsatta kunniga julvärdar på plats i Arlandas utrikesterminal 5. De ger information, leder rätt och tipsar resenärerna.

Tips inför resan : Ska du ut och resa i jul bör du vara ute på flygplatsen i god tid. Det är ovanligt mycket bagage och många ovana resenärer som ska omhändertas säger Swedavia. Åk gärna ut till flygplatsen en stund tidigare och passa på att njuta av julstämningen med en kopp kaffe.

 

Källa inkl bild: Swedavia

Lämna ett svar