multisporttävlingen Aim Challenge

Lördagen 3 augusti är det dags för femte upplagan av Aim Challenge i Lindvallen, Sälen. Aim Challenge är en multisporttävling där alla, oavsett nivå, kan vara med. I år räknar man med ett rekordstort deltagande då cirka 300 lag – 600 personer – förväntas komma till start.

multisporttävlingen Aim ChallengeAim Challenge är en kreativ och rolig multisporttävling där deltagarna tävlar i 2-mannalag i klasserna dam, herr eller mix. Tävlingen pågår i 6 timmar och det gäller att under den tiden ta så många kontroller som möjligt. Alla startar samtidigt och får då en karta med 60 kontroller utmärkta. Kontrollerna nås främst med cykling eller löpning. En del av kontrollerna innehåller moment som repfirning, klättring, paddling och simning. När starten går bestämmer varje lag sin egen rutt och svårighetsgrad.

Efter 6 timmar ute på fjället är det gemensam målgång på Snötorget utanför Experium kl 16.00

– Aim Challenge har tagit multisportandet till en helt ny nivå och tack vare det enkla upplägget kan både motionärer och elitidrottare vara med. Alla har garanterat lika roligt! SkiStar värnar om ett aktivt och hälsosamt liv såväl på vintern som på sommaren. Eventet Aim Challenge förstärker vår satsning och vi ser ett stadigt ökande intresse, säger Fredrik Rydén, Marknad- och Eventansvarig SkiStar Sälen

Hela programmet finns på SkiStar.com

Kort om Sälen:
Sälenfjällen är norra Europas största alpina skidområde och barnens mecka. På de alpina resmålen Lindvallen, Högfjället, Tandådalen och Hundfjället finns sammanlagt 117 nedfarter och 99 liftar, varav 13 rullband. Resmålen har en tydlig familjeinriktning med många barn- och äventyrsområden, roliga parker och varierande skidåkning för såväl nybörjare som erfarna skidåkare. Upplevelsevärlden Experium i Lindvallen är ett populärt komplement till skidåkningen för att göra skidsemestern fulländad.

Lämna ett svar