NEW YORK

GO TO NEW YORK!

New York är hetare än någonsin. Med nya konkurrenter på flygmarknaden har alla flygbolag tvingats att se om sina priser för vanligt folk som antingen reser i jobbet eller tar en vecka ledigt med kompisarna för ett  besök i storstaden NEW YORK.

Med “Empire State of Mind” JAY Z | Alicia Keys som kom redan 2009 och har setts av hundraåttiotre miljoner på youtube. Får den ge oss en första känsla, ett pirr av New York genom dess grymma bildmix och musik,  här kommer vi i rätt  stämning. Och genast får den oss att trycka på beställningsknappen för en billig flygstol bort från höstrusk och annalkande vintermood. Vi precis som JAYZ & ALICIA KEYS älskar denna stad, och har man en gång besökt den  vill man ständigt åka tillbaka. Vare sig det är för en weekend eller längre trip.

TIO SAKER DU KUNNA I NEW YORK FÖR ATT BLI EN ÄKTA NEW YORKER:
Man ska alltid ha en  måste-se lista för en weekend eller vecka när man besöker New York – särskilt den första dagen är alltid bäst, då spärrar du upp ögonen medan du sitter i taxin på väg in, känner igen dig, ser nya saker , känner dofterna och ser alla gula taxibilar. Som är ett ständigt återkommande igenkänningsmärke för denna metropol. . Oroa dig inte, du kommer tillbaka. Vi antar att du är väl medveten om de stora attraktionerna: Times Square, Frihetsgudinnan, Metropolitan Museum of Art och Museum of Modern Art. Vi på reseplaneraren vill guida dig till de 10 platser där turister normalt inte går (även om de ändå verkar vara ständigt närvarande), du själv vill väl bli en äkta New Yorkers

NEW YORK polis på Time Squre

 

Börja med att besöka Central Park igen: Designad av Calvert Vaux och Frederick Law Olmsted , är Central Park hem till 843 hektar grönskande vyer , levande växter och dolda historia . Det bästa sättet att se det hela är med cykel . Passa på att åka riktigt tidigt innan stan och besökare har vaknat sisådär runt 06.00. Du kan hyra en cykel för två timmar för $ 20 , eller så kan du boka en två – timmars expedition genom Central Park Bike Tours , som kan ta dig runt vid  9 tiden och kostar ca $ 47 per person. Med väl markerade leder kan du lugnt cykla själv  för att se  skulpuren från Alice i Underlandet  eller Bow Bridge – ett av parkens mest fotograferade platser .

 

New York: Tio ställlen du måste känna till när du ändå är här för att bli en äkta New Yorkers

 • 1. Central Park
  Manhattan, New York,
  Behöver ingen förklaring.
 • 2. Central Park Bike Rental
  Manhattan, New York,
  Hyr cykel
 • 3. Central Park Bike Tours
  203w 58th and 7th avenue, New York,
  Hyr en cykelrundtur
 • 4. Loeb Central Park Boathouse
  Parking lot, East Drive at 74th Street, New York,
  Ta en båttur
 • 5. Bike and Roll NYC
  Merchants Gate/Columbus Circle, Central Park West at 59th Street, New York,
  Guidad cyckeltur
 • 6. Sarabeth’s Central Park South
  40 Central Park South New York, New York,
  Hitta fik, äta och se
 • 7. Jefferson Market Courthouse
  425 6th Avenue, New York,
  Insup atmosfären av riktig litteratur
 • 8. Magnolia Bakery
  401 Bleecker Street, New York,
  Fantastiskt bageri och bakelser
 • 9. Spotted Pig
  314 West 11th Street, New York,
  Ät som en riktig New Yorker
 • 10.. Film Forum
  209 West Houston Street, New York,
  Se riktig film


  Så tar du dig till storstaden som aldrig sover.
  De två flygplatserna i New York är John F Kennedy International Airport och Newark Liberty International Airport. Vilken man väljer är naturligtvis upp till dig, ta den som ligger närmast dit du sedan ska åka vidare till.
  Et tips som reseplaneraren kan tipsa om är hur du enklast tar dig från flygplatsen.  Från flygplatserna i New York till Manhattan tar du dig billigt med de minibussar som åker skytteltrafik och kallas  Supershuttle eller Airlink Shuttle.
  Minibussarna kör dig från flygplatsen till hotellet för max 200 kronor.
 • Sök billiga flyg till New York (NYC), USA via Reseplaneraren.com

Vi lyfter fram fotograferna:

Bild  New York City, by day, in B&W är tagen av fotograf  Kenny Louie
Bild:NYPD @ Times Square Tagen av fotograf Joi Ito

Lämna ett svar