rekordbilliga flygresor

Reseplaneraren erfar att lågprisbolaget Norwegian Air Shuttle tar en av sina helt nya Dreamliners ur flygtrafik och kräver att Boeing reparerar planen efter upprepade haverier.

Enligt Norwegian har de tagit ut sina Drealminer flyg till dess att tillverkaren Boeing verkligen kan garantera att deras långrutter kommer att kunna fullföljas utan problem.

– Den tekniska stabiliteten i vår nyaste B787 är inte acceptabelt, säger Norwegians talesman, Lasse Sandaker-Nielsen, till Reuters.

Flygbolaget har fått två av åtta B787 Dreamlinersplan. Den senaste levererade Dreamlinern togs ur trafik under helgen efter diverse tekniska problem. Enligt Boeing kommer den typen av reparation att ta “några dagar.” Mer än hälften av Norwegians långdistansflygningar har nu blivit  försenade, vilket inte är bra. Norwegian tog snabbt in Airbus A340 från portugisiska HiFly som får täcka upp under tiden. Bolaget har kontaktats och lånat ut av sin flygflotta vid ett flertal tillfällen, den här gången för att flyga istället för Dreamlinern. Bra att veta för dig som bokat biljetter med flygbolaget är att Norwegian inte planerar att ställa in några av sina rutter pga av problemen med de nya planen.

Lämna ett svar