rekordbilliga flygresor

Den som går och längtar efter att semestra utomlands ska boka nu!!!. Enligt en precis utkommen flygundersökning visar på att flygbiljetterna till ett flertal heta semesterställen är rekordbilliga och har gått ner med fina 30 procent sedan 2011.Vi på reseplaneraren klappar i händerna för resenärernas skull! Vill du exempelvis resa till Grekland, Turkiet, Dubai eller kanske varma och billiga Los Angeles? Då är tiden perfekt att boka flygbiljetterna till lågpris till dessa destinationer. Det visar statistik från internetresebyrån Travellink.

− Det är verkligen kundens marknad nu. Konkurrensen mellan flygbolagen pressar priserna. Fler resenärer får möjlighet att resa till nya resmål och dessutom göra fler resor per år, säger Elisabeth Lindberg, försäljnings- och marknadschef Travellink Privatresor.

Statistiken* bygger på snittpriser på resor gjorda i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Den visar att de senaste åren har det i Sverige blivit billigare att flyga till de flesta av de mest populära semesterresmålen.

− Det spelar ingen roll om det är storstäder, sol- och badresor eller långväga resor. Flygbiljetterna har under de senaste åren blivit betydligt snällare mot våra plånböcker, säger Elisabeth Lindberg.

I Sverige har priserna till Los Angeles, Antalya, Dubai och Chania sjunkit mest. Flygbiljetterna till Antalya i Turkiet har blivit 30 procent billigare och till Los Angeles 24 procent billigare. Till Berlin, Paris, Malaga, Gran Canaria, Split och Bangkok har flygbiljetterna blivit cirka 10 procent billigare.

− Billigare flygbiljetter gör att våra resenärer nu tar tillfället i akt och lägger pengar på ett bättre hotell. Vi säljer fler paketresor än någonsin tidigare, säger Elisabeth Lindberg.

 

källa: Mynewsdesk/Travellink Press

Lämna ett svar