Surfa, streama och spela under bilresan. Snabbt, enkelt och till en fast kostnad. Det är nu möjligt genom att Hertz erbjuder mobilt bredband som tillval till hyrbilen. Telias mobila 4G-router ger snabb internetuppkoppling där det finns täckning – på upp till tio enheter samtidigt.

Hertz Biluthyrning är först i Sverige med att erbjuda mobilt bredband som tillval till hyrbilen. Genom ett samarbete med Telia erbjuds en mobil 4G-router som skapar en WiFi Hotspot med snabb internetuppkoppling upp till 30 Mbps under bilresan där det finns täckning. Den fungerar med alla typer av enheter, exempelvis datorer, surfplattor och smartphones, som stödjer wlan. Upp till tio enheter kan vara uppkopplade samtidigt. Hertz har i ett inledande skede köpt in 25 enheter som är fördelade på Hertzkontoren på Arlanda och Vasagatan i Stockholm, på centralstationen och Landvetter i Göteborg samt på Skavsta flygplats i Nyköping.

– I dagens uppkopplade samhälle är det här en bra tjänst att kunna erbjuda kunderna. Med hjälp av routern kan de göra sådant som de normalt gör hemma eller på jobbet – ladda upp bilder, spela spel, titta på film och läsa sin e-post. Fördelen med denna bärbara enhet är förstås att de också kan ta med den till hotellrummet eller sommarstugan, säger Anders Tärnell, marknadschef på Hertz Biluthyrning.

Telias mobila 4G-router är i fickstorlek och väger endast 120 gram. Batteriet har en arbetstid på upp till sex timmar och kan enkelt laddas via USB eller mobilladdare. Den stödjer hastigheter upp till 30 Mbit/s via WiFi och den fungerar även i 3G- och 2G-nätet. 10 enheter kan anslutas till Telias Hotspot samtidigt.

– Vi är glada över att kunna erbjuda lösningar som passar kundernas mobila beteende även på resande fot. Tillsammans med Hertz gör vi nu bilresan till en helt ny upplevelse där hela familjen kan koppla upp sig samtidigt med mobiltelefoner, surfplattor och bärbara datorer. säger Torbjörn Chami, försäljningsdirektör på TeliaSonera.

Lämna ett svar