Reseplaneraren tipsar:

Är en av dina resedrömmar en safari i Afrika – att få åka med i en skumpande jeep, spanandes efter vilda lejon, noshörningar och leoparder? Kanske lockar även en exotiskt ö, där du kan luta dig tillbaka i en solstol under en palm på en kritvit sandstrand? Då är det dags nu! Passa på att slå två flugor i en smäll, med denna fantastiska resa till Zanzibar och Tanzania!

För prisuppgift och bokning.  Boka här>>

Välkommen till Afrika!

Vår samarbetspartner Travelbird erbjuder dig en resa som börjar på kryddornas ö – Zanzibar! Denna paradisö är känd för sina gnistrande vita stränder, exotiska kryddplantage och gästvänliga befolkning. Ön har en spännande historia av både kolonialt och arabiskt herravälde, vilket syns allra mest i Zanzibars stad Stone Town. Här kan du beundra trädörrar med snirkliga mönster, vindlande gränder, färggranna marknader och vackra moskéer. Under fyra dagar kommer du sedan att få uppleva Tanzanias fantastiska djurliv, i ett av Afrikas största naturreservat. Du bor i en liten safaristuga, mitt i naturen, och får uppleva safari både till fots, via bil och via båt!

Visste du att… Safari betyder “lång resa” på swahili?

Swahili för nybörjare:

 • Jambo (dja’mmbå) = Hej. – Svara: Jambo.
 • Habari = Hur står det till?
 – Svara: Nzuri (=”bra”).
 • Karibu (karri’bo) = Välkommen
. – Svara: Asante sana (=”tack så mycket”).
 • Hakuna matata = …denna kan väl alla som kollat på Lejonkungen? Just det, “inga bekymmer”.
Erbjudandet inkluderar
 • 4 nätter på Reef & Beach Resort
 • 3 nätter på Afrika Safari Camp
 • 5 nätter på Paradise Beach Resort
 • Frukost alla dagar
 • Transfer till och från Zanzibar Airport
 • Inrikes tur- och returflyg till Selous Viltreservat
 • 1 x guidad byrundvandring och båtsafari
 • 1 x safari med bil (heldag)
 • 1 x guidad bush walk
 • 1,5 liter mineralvatten per person och dag under safari
 • 15% rabatt på valfria utflykter (se alternativa tillval)
 • Flyg t/r från Stockholm Arlanda eller Köpenhamn Kastrup med Qatar Airways
 • Incheckat bagage, max 30 kg

Dag 1: | Resan börjar

Stig på planet på Arlanda eller Kastrup och se fram emot drygt två veckor av sol, stränder och fantastisk natur! Ni mellanlandar i Quatar på vägen, under max 4 timmar.

Dag 2 – 5: | Reef & Beach Resort, Zanzibar

Välkommen till Afrika! På Zanzibar International Airport välkomnas du av vänlig hotellpersonal, vilka kör dig till din första resort på södra Zanzibar, Reef & Beach Resort. Redan på vägen till hotellet kommer du att uppleva Afrikas unika atmosfär, med palmer och mangoträd, kärror som drivs av oxar längs vägen och små byar med marknader. Väl framme checkar du in i din svit, med utsikt över det turkosblå havet. Ta ett dopp i poolen och se fram emot ett par dagar av skön avkoppling.

Under din vistelse på Zanzibar får du inte missa en kryddvandring, där du får se hur bl.a. vanilj, kanel och muskot växer. Passa på att köpa med dig Zanzibars specialitet; kryddnejlika – och gör julapelsinerna till ett semesterminne!

Dag 6: | Flyg till Tanzania, Selous Viltreservat, byrundtur och båtsafari

Dag 5 kommer ni att köras tillbaka till flygplatsen för att åka med ett litet plan till Tanzania! Nu börjar äventyret på riktigt! Titta ut genom fönstret och se ön försvinna i fjärran och hur Tanzanias savanner och skogar breder ut sig framför er. Ni landar mitt i Selous viltreservat i sydöstra Tanzania. Selous är det näst största skyddade området i Afrika, känt för sitt rika djurliv. Det är relativt opåverkat av människor och kom med på UNESCOs Världsarvslista redan 1982. Här kommer du bo i en mysig safaristuga på Africa Safari Camp. På eftermiddagen sker en guidad rundvandring i den lokala byn där du får komma närmare lokalbornas vardag och hälsa på både barn och äldre. Därefter blir det båtsafari! Håll utkik efter krokodiler och flodhästar!

OBS: Planet som ni flyger med till fastlandet är ett litet plan för 8 personer. Ni kan endast ta med er bagage på max 15 kg per person. Övriga bagagekilon kommer att köras från Reef & Beach Resort till Paradise Beach Resort.

Dag 7: | Safari under hela dagen

Äntligen! Efter frukost är det dags att stiga upp i jeepen för en hel dag i reservatet. Glöm inte kameran! I Selous enorma ekosystem lever ett stort antal elefanter, svarta noshörningar, geparder, giraffer, vattenbufflar och lejon. Chansen är stor att du ser dem alla! Kanske till och med “The Big Five”?

Dag 8: | Africa Safari Camp

Denna dag kan ni ta det lugnt och njuta av att bo i en stuga mitt i Afrikas vildmark.

Dag 9: | Bush walk, flyg till Zanzibar, Paradise Beach Resort

På morgonen går ni en guidad “bush walk”, en safari till fots, innan ni stiger ombord på planet över till Zanzibar igen. På flygplatsen väntar transfer till er andra resort – Paradise Beach Resort, på östra Zanzibar.

Dag 10-13: | Paradise Beach Resort

Ljuvliga dagar väntar! Paradise Beach Resort är en 4-stjärnig resort längs en kritvit strand, med allt du kan önska dig av en lyxig solsemester. Du kan spendera dagarna på stranden eller poolen, men också anmäla dig till en lång rad aktiviteter och utflykter på ön.

Dag 14-15: | Hemresa

Nu bär det av hemåt igen! Efter utcheckning får du givetvis transfer till flygplatsen. Med dig på planet kommer du ha en kamera full av häftiga safarifoton och en mängd härliga minnen som du kan leva på länge! (Och plocka fram under gråa svenska novemberdagar.)

Vänligen observera att p.g.a. lokala förutsättningar så kan programmet ändras något. Safarin kan t.ex. flyttas fram eller bak en dag.

Ankomstdatum och priser

Boka denna vistelse från 15529:- per person med ankomst mellan augusti 2015 och mars 2016. Priserna varierar beroende på avgångsdatum. Vänligen klicka på “Boka nu” för en översikt av tillgängliga datum och exakta priser. Notera att flygtiderna är preliminära och att de kan komma att ändras även efter bokning.

Faciliteter
InternetFri tillgång till Wi-Fi på hotellen.
Mat & dryckHotellen har restaurang och bar.
PoolAlla hotell har en pool.
Exempel på utflykter som man kan boka på hotellen:
 • Zanzibar Spice Tour
  Upplev Zanzibars historia som världsberömd kryddexportör och gå med på en tur i kryddplantagen. Här får du lukta och smaka för att gissa vilken krydda som är vilken – såsom kardemumma, muskot, citrongräs och vanilj – och höra historier om kryddornas användningsområden. Turen är en halvdag och kostar från 35 USD (ca 295 SEK) per person. Bokas och betalas på hotellet.
 • Stone Town Walking City Tour
  Följ i sultaner, slavars och upptäcktsresandes fotspår bland Stone Towns vindlande gator. En engagerande guide tar dig med på en fascinerande stadsvandring och ger dig en inblick i både Stone Towns historia och nutid. Några av stoppen är den gamla slavmarknaden, Sultanpalatset och Freddie Mercury house. Turen är en halvdag och kostar från 30 USD (ca 250 SEK) per person. Bokas och betalas på hotellet.
 • Dolphin tour
  Kizimkazi på Zanzibars södra kust är hem för ett stort antal flasknosdelfiner och spinnerdelfiner. Stig ombord på en traditionell Dhow-båt – vilket är en upplevelse i sig – och njut av två timmar på havet spanandes efter delfiner. Om du har turen att få se dem kan de ibland bjuda på en show med höga hopp över vattenytan. Turen startar tidigt på morgonen och är en halvdag. Priset är från 50 USD (ca 420 SEK) per person. Bokas och betalas på hotellet.
 • Läs mer om villkor och erbjudandet här

Plats

På följande 3 hotell kommer du att bo under resan:

Reef & Beach Resort***Road Jambiani – Makunduchi, Zanzibar

Africa Safari Camp****Mtemere Gate, Selous Game Reserve – Tanzania

Paradise Beach Resort****Road Marumbi – Uroa, Zanzibar

 

Erbjudandet är från vår samarbetspartner Travelbird.
För frågor om priser och villkor? Kontakta vår samarbetspartner direkt.

 

Lämna ett svar