Vinci är en vacker och romantisk stad i Toscana, belägen bland gröna kullar och slott. Härifrån kommer Leonardo di Vinci. En stad du inte bör missa att besöka under din vistelse i Toscana. Du tar dig enkelt hit med bil eller tåg från någon av de närbelägna städerna  I Vinci finns ett fantastiskt museum som man absolut inte får missa att besöka  när du ändå är i Italien. Museet ligger i ett medeltida slott som en gång tillhörde greven Conti Guidi. Leonardo da Vinci (1452-1519) tillhör en av de största konstnärena, med målningar som Mona Lisa och Nattvarden som mest kända verk. Da Vinci var inte bara en formidabel konstnär, men också före sin tid som bl.a arkitekt och uppfinnare.

 

Da Vinci Experience | A digital exhibition pågår tom 15 april.

Da Vinci Experience är en oöverträffad immersiv multimediavisning som beskriver Leonardo’s geni, hans vetenskap och hans ecleticism. En bildskärm baserad på begreppet edutainment, dvs produktion av kulturell, familjeorienterad, pedagogisk och spektakulär underhållning. enligt utsällningens arrangörer kan man läsa -“Da Vinci Experience kommer att ge besökare unika känslor, med video-kartläggning av hundratals digitaliserade högupplösta bilder, full HD-videoklipp och ett 360 ° Dolby Surround-ljudspår.”

Läs mer på utställningens hemida här>>
Da Vinci Experience är bara en av många intressanta utställningar och museum, du kan besöka i Florens. Förutom stadens många vackra byggnader, mysiga torg, restauranger och inte att förglömma bra shopping. Florens en perfekt avstickare på din semester.

Lämna ett svar