Sök och boka din drömsemester i Sälen

I helgen anlände vi till Sälen. Enklast att ta sig hit tycker vi är via tåg/buss. Vi åkte upp till Borlänge där lokalbussen körde oss ända fram. En lätt resa på 6-7 timmar beroende på trafiken. Det roliga var att vi han se lite av förberedelserna inför Vasaloppet. Vi hade rätt mycket trafik sista biten men vad gör det när det stundar Vasalopp. Vi började dag 1 med att avverka Tandådalens backar i  strålande solsken och några minusgrader, helt perfekt att åka i.

Åka skidor i Tandådalens Norrllift

Backarna i Tandådalen är väl preppade och lämpar sig för nybörjare som mer avancerade åkare. De har en rätt häftig bana kallad Super Park.

Sälen har Super Park

Där hittar man tuffare räcken, boxar, hopp, kickers, röda hopp samt svarta och röda element. På sidan av parken finns “sheerbordskogen” som är en slinga med naturliga features.  Det som är riktigt bra är att man inte använt någon metall utan bara träd. Börjar man frysa efter några timmar kan man hänga i värmestugan i slutet av Super Parken. Vill Du ta Dig dit kan vi berätta att den ligger i Norra området som är beläget mittemellan västra och östra Tandådalen. Här har Du en direktlänk

Efter en skön dag i backarna blev det bastubad och snack om backarna. Vilken var bäst? Hungriga framåt kvällen släntrade vi in på Tandådalens Wärdshus.

Halva priset söndagar på Tandådalens  Wärdshus

Lämpligt tillfälle då man har halva priset på det mesta den här kvällen. Vi valde planksteken (som ska vara smått berömd enligt serveringspersonalen) och en kall öl.

 

Vår bartender för kvällen i Sälen
I baren på Tandådalens Wärdshus stod Edvin och serverade goda drinkar

Som sagt riktigt fint. Det var rejält skön stämning så vi förflyttade oss till öppna spisen och mös framför brasan några timmar till. En perfekt avslutning på en perfekt skiddag-:)

Plankstek och irsih coffe på Wärdshuset i Tandådalen