Den meterdjupa snön i Sälen fylls nu på med ytterligare nysnö och den sena påsken kommer att bjuda på härlig vårskidåkning.

Prognosen visar att Sälenfjällen kan få upp till 15 cm nysnö det närmaste dygnet. Detta bäddar i kombination med det redan rikliga snödjupet och kallgrader för en fortsatt snörik vårvinter. Mer snö betyder också mer arbete för SkiStar Sälens fastighetsavdelning. Fredrik de Maré som jobbar i Lindvallen har bland annat uppgiften att skotta snö vid alla stugor.

Kommer det mer snö nu så kastar jag in skyffeln”, säger han med glimten i ögat. ”Det räcker med de 24 dagar det snöade i sträck i januari. Men visst är det bra för skidåkningen och våra gäster!”

Skidföret i Sälen är i toppskick. Något som SkiStar Sälens destinationschef Jonas Bauer är den förste att skriva under på.

Backarna är verkligen kalasfina. De ljusa kvällarna inbjuder till långa och fina skiddagar. Vårvintern är min absoluta favoritårstid i fjällen och jag gläds med våra gäster”, säger han.

Påskprogrammet i Sälenfjällen bjuder på en mängd både nya och återkommande evenemang. Självklart återkommer de populära eventen Uppåt Väggen och Lilla Uppåt Väggen liksom Tandådalens klassiska påskafterski. Nytt för denna påsk är Midnattsskidåkningen med utvalda liftar och nedfarter öppna till mitt i natten. Och för de yngre påskfirarna står såklart snögubben Valle i centrum med påskäggsletartävlingar, shower och mycket skoj.

Den snörika vintern ger även bästa förutsättningar för Tandådalen Ski Weekend 3-6 april. Där ges gästerna möjlighet att testa nästa års skidnyheter på bästa möjliga skidföre.

Lämna ett svar