Sälen är en tätort i Malung-Sälens kommun i Dalarna cirka 65 km nordväst om Malung
Riktig vintersemester-Sälen

Här har vi samlat allt om Sälen

Läs vårt skidreportage här:

Del 1: Sälen gör oss glada

Del 2: Sälen är norra Europas största skidområde

Bra länkar om Sälen

Sälen Allmän presentation om Sälen och de fyra resmålen: http://www.skistar.com/sv/Salen/Om-Salen/

Sälen 360 – din guide i Sälen.  En informationskanal till alla skidåkare, där du kan hålla dig uppdaterad om vad som händer..
Finns även i MySkiStar app, på skistar.com eller som broschyr. http://www.salen360.com/

MySkiStar. En tjänst där Du kan registrera sig, skapa utmaningar mellan inom familjen och få tillgång till din åkstatistik, utmaningar och pins. http://www.skistar.com/myskistar/

Varm choklad & Pjäxfika. Ett koncept som SkiStar tagit fram tillsammans med restaurangägarna i syfte att Sälen som skiddestination ska kunna erbjuda prisvärd fika för alla barnfamiljer. 10 kr kostar en kopp varm choklad för alla barn upp till 15 år och Pjäxfika för 20 kr för alla med pjäxor på. http://www.salen360.com/Artiklar/Varm-choklad–Pjaxfika/

Skid & Badbussen. En nyhet för i år är att man som gäst kan åka gratis buss över fjället på bara max 30 minuter. Tanken är att erbjuda gästerna möjligheten att kunna ta sig mellan SkiStars skidområden på ett enkelt och snabbt sätt. Även till Experium som erbjuder möjligheter att bada, bowla, spa, äta gott etc. http://www.salen360.com/A/Skid–Badbussen/Skid–Badbussen-Express/

Experience.En nyhet i Sälen är lanseringen av upplevelsekonceptet SkiStar Experience. Konceptet bygger på att ge utförsåkaren ett mervärde i form av kunskap, spänning och härliga upplevelser som kryddar skidåkningen. I Sälen blir fokus upplevelser för barn och familjer. De familjeanpassade aktiviteterna består bland annat av möjligheten att vara först i backen genom att delta i Manchestermorgon. Guidade off pist-turer, skogskidåkning för barn och Ski & Surf där skidåkningen kombineras med ett besök på äventyrsbadet Experium. http://www.skistar.com/sv/Salen/Skidskola/SkiStar-Experience1/

Barnens Sälen I Valles Värld i Lindvallen och Högfjället och i Vintras Värld i Tandådalen och Hundfjället är allt kul på snö samlat för barn. Skådespel, aktiviteter, tematiserade platser, utmaningar på snö ska inspirera alla barn till att utvecklas och utmanas i skidbacken.

Valle och Vintras webbsida – NYHET! Valle och Vintras Värld hittar du inte bara i skidbacken utan även på webben. Kartor, spel, ringsignal och annat kul finns. Tips även för alla föräldrar till en bekvämare skidsemester. http://www.skistar.com/sv/Salen/Skidakning/Barnens-Salen/

Stjärnjakten. I Valles och Vintras Värld finns Stjärnjakten. Delta genom att samla stämplar från ca 30 spännande utmaningar på snö (Valle och Vintra har ca 15 st var) som alla är samlade i Valles och Vintras karta. Besök så många som möjligt i skidområdet och var med i en utlottning av fina priser

Valles Värld i Lindvallen – Högfjället

Valletorget: Här bor Valle och hans vänner och det finns massor att upptäcka i stugorna på torget. Vad sägs om tidsmaskin, postkontor, gruva eller en kiosk där nästan allt kostar tio kronor? Varje dag bjuds det på skådespel den lilla scenen. Valle får i år dessutom en alldeles egen pistmaskin och en selftimerbana.

Vallebacken – NYHET! Vallebacken tar dig direkt från toppen till Valletorget men här blir skidåkningen extra rolig med gladiatorbanor, hopp, velodromkurvor och skogsskidåkning.

 Valles ShowValles Show är Valles egna teaterföreställning som han uppträder med flera gånger i veckan på de olika scenerna i Valles Värld.

Vintras Värld Tandådalen – Hundfjället

Trollskogen är 1,5 km skogsåkning där träd och trätroll bokstavligen fått liv. I Trollskogen möter du Vintra och de andra trollen. Upplev även Trollskogen när mörkret faller på. Den nya stämningsfulla äventyrsbelysningen gör Trollskogen extra häftig.

Vintras Railpark – NYHET! – är en mindre railpark med upplevelsebelysning som gör parken extra spännande även när mörkret faller på.

Vintras Skidland – NYHET! Vintras skidland är som ett helt eget litet äventyr på snö. Med hopp, boxar, gladiatiorbanor lär sig barnen att utveckla sin skidåkning på ett kul sätt.

Trollens Snölekland Trollens snölekland är ett lekland på snö för alla barn som vill leka med eller utan skidor. Här kan du lämna ditt barn tryggt till personalen från skidskolan. En timme per tillfälle. Från 3 år.

Barnpassning finns även för sovande barn i vagn. När barnet vaknar kontaktar personalen föräldrarna.