scandic_hotels_kopenhamn

Scandic Hotels, en av de de största hotellbolaget i Norden, fortsätter att växa i Köpenhamn genom att öppna ett nytt hotell i utvecklingsområdet Scanport. Scandic Köpenhamn flygplats väntas öppna år 2020 vid Öresund och inom gångavstånd från Kastrup. Det blir bolagets tionde hotell intill en flygplats i Norden.

Scandic har tecknat ett långsiktigt avtal med byggföretaget Skanska att driva ett 357-rums hotell i det nya Scanportområdet strax norr om Kastrup flygplats. Scanportområdet kommer att utvecklas betydligt under de närmaste åren och flera företag har redan meddelat att de kommer att flytta sitt huvudkontor där från 2018. Området är lätt tillgängligt via motorvägen och en närliggande tågstation.

– Scandic Copenhagen Airport kommer att ytterligare förstärka och diversifiera vårt erbjudande i Köpenhamn. Hotellet kommer att ha bästa möjliga läge – bara tio meter från vattnet med en inbjudande entré i det nya området som tar form. Hotellets läge och utformning har utvecklats med flygresenärer och affärs- och fritidskunder, säger Jens Mathiesen, VD Scandic Denmark.

Hotellet har en bar och terrass på översta våningen med utsikt över ljudet samt ett gym, pool och spa.

Scandic är den största hotelloperatören på den danska marknaden och har idag nio hotell i Köpenhamnsregionen. Den 24 augusti meddelade företaget att det skulle öppna Scandic Spectrum i Köpenhamns hamn intill Tivoli i 2021. Övriga hotell i ledningen inkluderar Scandic Kødbyen, som öppnar 2018 i köttpaketet och Scandic Falconer, som öppnar i Frederiksberg under 2019.

Efterfrågan på den danska marknaden, särskilt i Köpenhamn, har ökat stadigt de senaste åren, främst drivit av internationella kongresser och ökad fritidsresor. Kastrup Airport meddelade nyligen planer att expandera de närmaste åren, vilket förväntas öka trafiken på lång sikt.

Källa: Scandic Hotels/press

Lämna ett svar