Semestra i Visby-Gotland

Gotlandssemester är en av höjdpunkterna för många. Att resa till det vackra Gotland gör man enklast med flyg eller båt. Själv tog vi flyget som tog 35min och låg väl i prisklass och som tål att jämföras med  Gotlandsbåten som tar 3 timmar ! Boendet blev riktigt bra, vi checkade in på Wisby Hotell. Ett personligt fullservicehotell med 212 rum.

[Best_Wordpress_Gallery id=”3″ gal_title=”Gotland-Visby”]

Många kanske planerar i detalj vad man ska göra på sin semester men inte vi den här gången. Vi ville bara koppla av och få vara i nuet, njuta av miljön, sitta på en restaurang och äta gott eller ta en drink vid Donners en kväll. Ta in ett par Tapas rätter på  La Masia tillsammans med en flaska bra och gott rödvin. Ett guldkorn som vi gärna tipsar om är Restaurang Trädgården som vi återkom till två gånger under vår Gotlandsvistelse, den har en magnifik utsikt över takåsarna, god vällgad mat och riktigt trevlig och bra personlig service. Tumme up där alltså. Ta dig tid att gå längs hamnen och se alla båtar, promenera längs vattnet bort mot Hotell Tott och Gute Bar&Grill för lunch eller drink och kanske lite beachvolleyboll.

Vårt bästa tips när du ska planera din semester stavas “Försök koppla av och njut istället” .

Är du på  Gotland har du alltid massor att göra och upptäcka. Förutom Visby innerstad med allt vad den har att erbjuda av restauranger, nöjen och sedvärdheter, finns fina naturområden, museer, fiskelägen och annat väl värt ett besök.  För den badintresserade finns det 50 stränder, kalkbrott och insjöbad att  ta del av på Gotlandsön.

Populära stränder på Gotland

En av de populäraste stränderna på solön Gotland är den omåttlig trendiga Tofta strand, och det känns helt rätt tycker vi på Reseplaneraren, det är en underbar sandstrand med alla de bekvämligheter som man kan behöva som solbadande turist. Här hittar du bra musik, restaurang och affär. Ett annat populärt strandområde med naturstränder är Sudersand på Fårö, som har en av Sveriges bästa stränder, Det är en långgrund och barnvänlig badvik med finkornig sandstrand. I anslutning till Sudersand finns stugby, 2 campingplatser och restaurang

Ljugarn, Sandviken, Ihreviken och Holmhällar är också fina platser att besöka. Där finns allt vad du behöver alldeles i närheten. Bland annat kan vi tipsa om att på Ihreviken finns en mindre restaurang där du med fördel äter rökta räkor en skön solig sommardag medan brunbrännan lägger sig.

Här delar vi med oss av några bra Gotlandslänkar. Vill du tipsa om några fler? Skriv till oss under “Kontakta oss”.

 

 

Lämna ett svar