SkiStar AB: Nyheter 2013/2014 – hälsosamt & stärkande i fjällen

Skidsemester i fjällen i Sälen och Åre stärker ben och muskler, men även härliga minnen.

I en undersökning genomförd av HUI Research* svarar 8 av 10 tillfrågade skidintresserade svenskar att de förknippar en skidsemester med fysisk aktivitet, hälsa och njutning. Skidåkning hjälper till att bygga upp kroppens styrka, kondition, koordination, rörlighet och balans. Man samlar även på sig härliga minnen som ligger kvar långt efter att träningsvärken släppt, vilket hela 90 procent av de svenskar som reser med barn skriver under på. I linje med detta presenterar SkiStar till säsongen 2013/2014 en rad nyheter i Sälen, Åre, Vemdalen, Hemsedal, Trysil och Hammarbybacken. Dessutom byggs tre nya stolliftar i Åre i en av de största liftinvesteringarna någonsin i Skandinaviens fjällvärld.

Skidåkning är en livsstil djupt rotad i den skandinaviska kulturen. SkiStar arbetar med att främja hälsoutvecklingen med alpin skidåkning som kärnan i semestern och har därför tagit fram en rad skräddarsydda paketlösningar som följer livets alla svängar. Nytt för i år är bland annat Ski Rookie där man oavsett ålder lär sig åka skidor med duktiga skidlärare tillsammans med andra nybörjare. För de allra yngsta skidåkarna är det Valles Vinter Veckor som gäller. Det blir Valles Vinterspel med skidåkning, lek och annat skoj och ett par specialdesignade Valle-skidor att ta med hem på köpet. För alla barn och ungdomar upp till 15 år lanseras SkiStar Snowcamp med parkåkning, off pist och skicross under egna sportlovsveckor. För den mogna skidåkaren och livsnjutaren paketeras bekvämt och pistnära boende med dagar fyllda av skidåkning för likasinnade.

Stort fokus ligger också på att göra skidåkningen så rolig som möjligt för de yngsta gästerna. I ett nytt barnkoncept som lanseras brett på alla SkiStars destinationer tar man med hjälp av snögubben Valle barnens skidupplevelse till en helt ny nivå. Valle är sedan tidigare en välkänd favorit i Sälen. Till denna vintersäsong flyttar Valle även in i Åre, Vemdalen, Hemsedal och Trysil med sammanlagt 26 nya upplevelser och attraktioner i Valles Värld.

Vi går mot en spännande vintersäsong i fjällvärlden och tar ett grepp om gästens upplevelse på plats på våra resmål i Sverige och Norge. Att åka till en SkiStardestination ska vara synonymt med kvalitet. Oavsett ålder, skidvana och preferens ska varje gäst hitta just sin typ av skidsemester. Ett tydligt barnkoncept, utvecklat med barnens bästa i fokus, hjälper till att lägga grunden till en fortsatt aktiv livsstil. Samtidigt satsar vi vidare på att utveckla varje destinations unika produkt med skräddarsydda paketlösningar, SkiStar Experience och investeringar i skidsystemen”, säger Linda Morell, nordisk reklam & PR chef SkiStar AB.

Nyheter i Åre

Vinterns tyngsta nyhet kommer lagom till jul och nyår i form av inte mindre än tre nya stolliftar i Åre. Liftinvesteringen är en av de största någonsin och ökar Åres liftkapacitet med dryga 5,000 personer i timmen. De nya liftarna – Tegeliften, Fjällgårdsexpressen och Sadelexpressen – byggs på strategiskt viktiga punkter i skidsystemet och kommer att resultera i ännu bättre skidåkningsupplevelse för gästen. Nedfarter breddas, skogsområden glesas ur och helt nya nedfarter byggs. Sammanlagt blir det 13 hektar helt ny skidåkningsyta vilket motsvarar cirka 25 fullstora fotbollsplaner.

I höst lanserar SkiStar för första gången ett magasin där samtliga resmål presenteras genom inspirerande resereportage. Magasinet Älska Snö skickas ut till 260,000 hushåll i Sverige, Norge och Danmark och finns även att läsa digitalt på skistar.com.

Välkommen till en ny vinter med SkiStar i Sälen, Åre, Vemdalen, Hemsedal, Trysil och Hammarbybacken.

Vinterns fullständiga nyhetsdokument finns att läsa här >>

*Attitydundersökning med ett representativt urval skidintresserade svenskar och norrmän genomförda av HUI Research vintern 2013.

Lämna ett svar