Äntligen snö i fjällen och ÅRE

Årets första riktiga snödump är här och tvåsiffriga minusgrader med det. I Sälen, Åre och Vemdalen är det full vinter och snöläggningen går på högvarv. De aktuella väderförhållandena är gynnsamma för snöproduktionen och för tillfället tillverkas flera tusen kubikmeter snö i timmen.

Jul- och nyårshelgerna är över och fjällvärlden återgår till ett lite lugnare tempo. Januari är månaden som brukar bjuda på extra stort utrymme i backarna, kallsnö och mysig kvällsåkning i upplysta pister. 2014 verkar inte bli något undantag med många sköna minusgrader i prognosen och årets första stora snöfall i Åre under dagen.

 Merparten av alla liftar och pister har varit öppna under jul och nyår i både Sälen, Vemdalen och Åre. IVemdalen var hela 42 nedfarter öppna och allt borgar nu för att samtliga 55 nedfarter inom kort står helt klara.

Sälen är alla liftar igång och arbetet med att färdigställa alla nedfarter går mycket bra. Stort fokus ligger på att snarast öppna parkerna. Däribland Lindvallen Pink Park som i december vann Årets Park iTansition Winter Awards 2013.

Åre produceras just nu närmare 5000 kubikmeter snö i timmen, vilket motsvarar ungefär 500 fulla lastbilslass. Tidigare i veckan har man kunnat njuta av en lågt stående januarisol och härlig åkning på Åreskutan då högzonsliften Tusenmetersliften hade säsongspremiär.

Se gårdagens film från Åreskutan här.

 

 


 

Januari innebär även studentveckor i fjällen med skidåkning, fest och aktiviteter.  Mer om Studentkortet SkiWeek i Åre och Student SkiWeek i Vemdalen.

Senaste lift-, pist- och väderinformation på skistar.com

 

Lämna ett svar