Top romantiska weekend getaaway nr 3 Paris

Även om det idag finns många alternativa boendelösningar till din resa – med det mesta som trendiga lägenheter att hyra billigt eller mer påkostade till att övernatta i en soffa hos en okänd för att det är billigt. Verkar ändå väldigt många svenskar föredra att bo på ett riktigt hotell. Reseplaneraren har tittat på Momondos sammanställning hur det är ställt med saken. Det är företagets första Hotellrapport och de har kartlagt svenskarnas boendevanor på resande fot.

Reserapporten berättar att svenskarna föredrar hotell då hela 61 procent svarar att de väljer det framför andra boendealternativ när de ska ut och resa – där läget, närhet till aktiviteter samt tillgång till wifi går före ett billigt pris.

Kvalitet och bekvämlighet viktigare än priset
Det viktigaste för svenska resenärer när de ska välja hotell är inte vad som finns på hotellet, utan snarare vad som finns runtomkring. Nästan hälften (49 procent) anser att hotellet ska ligga nära de aktiviteter man vill genomföra, eller områden som ska besökas. Det är även viktigt med bra service (41 procent), bra wifi (39 procent), att det är trivsamt (37 procent) och att det är billigt (36 procent).

– Ser man till generationsskillnader så visar undersökningen att ett snabbt Wifi är den enskilt viktigaste faktorn för svenskar mellan 19-22 år när de väljer hotell. Det är den första generationen som prioriterar nätet före närhet till aktiviteter, säger Carl Sundberg, svensk talesperson för momondo.

Fyrstjärniga hotell populärast
Vad gäller hotellstandard, är det återigen kvalitet och inte priset som styr. De flesta (42 procent) föredrar fyrstjärnig hotell, följt av tre stjärnor med 32 procent, medan 16 procent vill unna sig en vistelse på ett lyxigt femstjärnigt hotell.

– Vi spenderar generellt sett gärna pengar och unnar oss när det kommer till semester, och det gäller även när det kommer till valet av hotell. Bekvämlighet går före prislappen säger Carl Sundberg, svensk talesperson för momondo.

Här är några av de insikter som Hotellrapporten från momondo tar upp:

Bokning och timing
Svenskar söker efter hotell mer än en månad i förväg
Svenskar söker i genomsnitt i fem minuter efter ett hotell
Ny vecka, nya resplaner: svenskar söker oftast efter hotell på måndagar
Så vill svenska resenärer bo på hotell
Fyrstjärniga hotell är mest populära
Den viktigaste aspekten när hotellet ska väljas? Läget, det ska ligga bra till
Värdesätter bra service och vill ha bra wifi

Läs hela Hotellrapporten här.

Källhänvisning med länk görs till: http://www.momondo.se

Om rapporten:
Hotellsökdatan i denna rapport baseras på sökningar och prisuppgifter från Kayak mellan 01.06.16 – 31.12.17 och 01.06.15 – 31.12.16, för resor mellan 01.01.17 – 31.12. 17 och 01.01.16 – 31.12.16. Undersökningsdata baseras på en undersökning som gjordes av Cint om svenskars resvanor som ägde rum mellan 09.01 – 17.01.2018 bland 1025 svenskar mellan 18 och 65 år och matchade befolkningen i Sverige avseende ålder, kön och geografi. Sammanlagt genomfördes undersökningen bland 26 216 deltagare i 26 länder.
Källa momondo.se

Lämna ett svar