TOP FEM MEST STÖRANDE OMBORD PÅ FLYGET ÄR:

1. Barn som sparkar och bankar på baksidan av sätet

2. Oroliga och gråtande barn

3. Fulla passagerare

4. Oförskämd kabinpersonal

5. Sitta brevid en främling som pratar oavbrutet

Nu har du chansen att göra det, det vill säga att bestämma själv om du tycker det är ok att ha skrikande barn brevid eller bakom dig eller INTE ALLS!! För bara 124 kronor som tillägg kan det enkelt ordnas. Du slipper öronklåda och kan sova hela resan i lugn och ro. Allt fler flygbolag börjar erbjuda options för att utmärka sig.

Barn och flyg kan vara en mycket irriterande kombination, som alla frequent flyers kan vittna om.
En undersökning som nyligen genomförts av Gocompare.com, tillfrågade 1.300 passagerare som har rest med flyg under de senaste fem åren. Resenärerna fick rangordna sina mest irriterande flygupplevelser där barn fanns med på flyget. Oavsett om de var sparkar eller bankningar på baksidan av sin sittplatsen, .om de vara ostyriga eller bara grät högljutt. Något av detta är långt mer irriterande än något annat. Endast berusad passagerare kommer i närheten av att en passagerare ska bli så irriterad.

Flyg i lugn och ro på semestern

På frågan om det skulle inrättas ett slags flygande daghem ombord för att slippa de besvärliga barnen, så  tyckte 57% av kvinnorna och 51% av männen att idén var bra. Passagerarna skulle även betala upp till £ 50 per flygning för att sitta i en barn-fri zon.

Nu finns det alternativ för den som vill ha en barnfri zon under sin flygning. Singapore Airlines -Scoot Airlines ett lågprisflygbolag som erbjuder en barnfri zon. Den som är villig att betala 124 kronor extra för att slippa barnskrik får även något vidare säten och större benutrymme i priset.

På flygbolaget Malaysian airline Air Asia X:s avgångar, har man nu infört “Barnfria zoner” där barn under 12 är bannlysta. Vi på Reseplanerarens redaktion frågar oss vad som kan komma sen? “Pensionärsfria zoner” eller flyg bara för män alternativt kvinnor??

Caroline Lloyd, talesman vid Gocompare.com, säger som svar på undersökningen: “Jag tror att de flesta föräldrar har upplevt se sina medpassagerares huvuden böjas ner när föräldrar kommer med barn i släptåg. Denna undersökning visar precis hur många som är desperata och ser helst att familjer gärna passerar dem för att sitta i någon annan del av planet, än deras del av planet. Det är förvånande, men också ganska sorgligt, att flygpassagerare i allmänhet är mindre besvärade av fyllon, oförskämd kabinpersonal och oavbrutet pratsamma grannar än de familjer med barn där barnet kanske bara var uttråkad, upphetsad eller bara orolig för resan.

“När så många passagerare visar sig så angelägna att få sina, eller andras, barn borta från dem under sin flygningen, så kanske ett företagsamt flygbolag kommer att introducera” Det första planet med daghemskapacitet” eller lansera en ny “Adults Only” klass. Det tycks verkligen vara en betydande andel av flygresenärerna som skulle vara villiga att betala extra för lite lugn och ro.

Lämna ett svar