Svenskar tar med sig galgar från hotellrum

Varannan svensk har någon gång stulit från ett hotellrum. Mest handlar det om hårprodukter och sömnadskit, men en del går ett steg längre.  Svenskarna har packat med sig allt ifrån galgar och porslin till prydnadssaker och tv-apparater!!??

Det är sajten Skyscanner som beställt undersökningen som visar bland annat att ta med sig en tvål från hotellrummet kan tyckas vara harmlöst. Men att som hotellgäst checka ut med en tv under armen är desto mer makabert. I undersökning erkänner mer än hälften av svenska hotellgäster, 54 procent, att de har tagit saker från hotellrummet. Vad man snor med sig skiftar beroende på vem du frågar.

Hår- och hudvårdsprodukter toppar listan över vad hotellgäster tar med sig. Hela 38 procent har fyllt resväskan med tvål, schampo och andra skönhetsprodukter innan hemfärd. Handduk och sömnadskit hamnar på en delad andraplats över de saker som följer med när man checkar ut från hotellet.

Men det är inte alltid små oskyldiga saker som stoppas ned i resväskan. 1 procent av gästerna uppger att konst och tavlor har följt med på resan hem till Sverige. Till och med tv-apparater har baxats ut från hotellrummet: 1 på 100 av de tillfrågade svenskarna svarar att de någon gång tagit en TV från ett hotellrum.

Trots att så pass många svenskar har varit klåfingriga uppger ändå sju av tio att det är moraliskt fel att sno från hotellet. Dock tycker närmare var femte, 18 procent, att det är okej att ta saker när de bor på hotell.

– Vår undersökning visar tydligt att svenskarna tycker det är fel att sno med sig saker när de bor på hotell. Samtidigt erkänner mer än hälften att de faktiskt plockat med sig saker under sin hotellvistelse. Det är inget fel att ta med sig en liten schampoflaska när man bor på hotell, många gör nog det för att få en souvenir eller ett minne från sin resa. Men att några har stulit en tv-apparat eller en tavla trodde jag verkligen inte, säger Annica Jansson, Nordenchef på Skyscanner.
Vad av följande har du tagit med dig hem till Sverige från ett hotellrum?

Hårprodukter / hudvårdsprodukter     38 %

Handduk                            12 %

Sömnadskit                       12 %

Morgontofflor                   8 %

Skoputs                               7 %

Morgonrock                      4 %

Produkter från minibaren    3 %

Porslin / glas           2 %

Galgar                       2 %

Prydnadssaker        1 %

Konst / tavlor          1 %

Hårtork                    1 %

Kudde                       1 %

TV                             1 %

Lampa                      1 %

Annat                       5 %

Har aldrig tagit med mig något   44 %
Tycker du att det är moraliskt fel att ta något från hotellrummet?

Ja                           68 %

Nej                         18 %

Vet ej                      15 %

 

 

Källa: Undersökningen är beställd av Skyscanner och genomförd av undersökningsföretaget Onepoll under 2014. Undersökningen har 1000 respondenter och är statistiskt säkerställd på riksnivå.

Lämna ett svar