I Hanoi kan du få hotellrum för 322kr!

Hanoi bilder - Foton Hanoi
Den här bilden på Hanoi används med tillstånd av TripAdvisor

I Asien kan du bo på hotell riktigt billigt på din resa. Där hittar du priser på ett hotellrum i flera städer som just nu är väldigt låga. Det visar det prisindexet som bokningssajten Hotels.com har tagit fram.Hotels.coms Hotel Price Index (HPI) är en regelbundet genomförd undersökning av hotellpriser i större städer runt om i världen. Det genomsnittliga priset för ett hotellrum runt om i världen ökade med 2% under de första sex månaderna 2013 jämfört med samma period föregående år. Detta är bara elva procentenheter högre än vid starten 2004, åtta procentenheter lägre än toppnoteringen i den första halvan av 2007 och strax under våren 2006 års nivå. Medan resten av världen fortsatte sin stadiga väg till återhämtning, var resultaten blandade i hela Asien och Stillahavsområdet. Efter en period av snabb expansion inom hotellbranschen, stannade tillväxten i priserna av hotellrum, delvis på grund av avmattningen i regionens tidigare snabbväxande ekonomier (t.ex. Kina, Indien och Australien) och på grund av instabilitet i vissa valutor, såsom den japanska yenen och Indiska rupier. Tillväxten av billiga flygresor, särskilt nu även i Nordostasien, fortsatte att driva både inhemska och internationella resor.
Under första halvåret 2013, upplevde Asien en nedgång på 2% i genomsnitt i rumspriser. En dämpad tillväxt i några av Asiens dominerande ekonomier var en bidragande orsak till denna nedgång, även om vissa länder står inför särskilda utmaningar.

Vietnam bilder
Den här bilden på Vietnam används med tillstånd av TripAdvisor
Här kan vi se att hotellpriserna i Vietnam och Kambodja är väldigt  låga just nu. Tittar vi på några andra exempel kan vi se att Hanoi toppar listan på de allra billigaste hotellrummen i världen just nu. Genomsnittspriset för ett rum är där  nere i låga 322 kronor per natt.
Bilder från Royal Princess Chiang Mai, Chiang Mai
Den här bilden på Royal Princess Chiang Mai används med tillstånd av TripAdvisor
Chiang Mai i Thailand är den stad där priserna rasat mest sedan i fjol, -25 procent. I  indiska Goa  har priserna sjunkit dramatiskt, -15 procent. Soliga Fuengirola i Spanien är billigast i Europa av de städer som ingår i indexet. Dyrt att semestra i är istället New York, Dubai och Rio de Janeiro.

Lämna ett svar