Under nästa vecka besöker reseplaneraren.com Sälen. Vi är taggade och har vallat skidorna, inhandlat värmande kläder och skor och kommer att rapportera om våra nedslag i fjällvärlden. Mer om detta med början nästa vecka som sagt.

Roligt att notera något som vi sagt länge, att fler och fler gör sina resebokningar via mobilen.

Mobilanvändandet vid resebokningar ökar rejält
Tredubbling av mobilbokningar år 2014
En femtedel av resorna kommer att bokas via mobil eller surfplatta under 2014 spår amerikanska experter.
Enligt en ny rapport, PhoCusWright’s U.S. Mobile Travel Report: Market Sizing and Consumer Trends, har man räknat ut enligt framtagen statistik på hur tidigare bokningar gjorts och därmed kunna utläsa en trend vilket håll det lutar åt. Så kommer bokningarna via mobiler och surfplattor förmodligen att tredubblas sett från 2012 till 2014. I USA beräknas de mobila resebokningarna att inbringa fina 25,8 miljarder dollar för perioden. Att använda mobiltelefon för att köpa reseprodukter är ännu inte mainstream, men andelen resenärer som har gjort det växer. År 2012 gjorde tre av tio mobila webbanvändare bokningar/ köpte reseprodukter som hotellrum eller flygningar via sin mobiltelefon, en ökning med 26% från år 2011.

“Alla vet den mobila aktiviteten blomstrar, men det är svårt för företagen att veta var de står när tillväxttakten är så hög”, säger Cathy Schetzina, senior analytiker.. “I själva verket kommer mobila bokningar att öka i snabbare takt under de kommande två åren, så med en 40% tillväxt kan det innebära att du hamnar på efterkälken.”

PhoCusWright amerikanska Mobile Travel Report: Market Dimensionering och konsumenttrender integrerar konsumentundersökningar, verkställande intervjuer och egna mobilmarknaden dimensionering för att ge en tydlig bild av status och utsikter för den amerikanska mobila resemarknaden