Reseplaneraren testar Mercedes-Benz EQC

Vi fick det roliga uppdraget att under hel dag,  provköra en ny AMG utrustad Mercedes-Benz EQC SUV som ör helt eldriven. Dagen börjar med att vi inte ens hinner in i bilen vid vår start i SOFO på Södermalm. En man kommer fram och beundrar och frågar om bilen. Pris, kapacitet och jämför med ett annat märke han sneglat på. Men denna … oj oj.  Kul säger vi och hoppar in och sätter av mot Nynäshamn. EQC är grymt läcker och fantastisk att köra. Helt tyst , man sitter högt och bekvämt i stolarna.

EQC 400 4MATIC: Strömförbrukning, kWh/100 km (blandad körning): 22,3-25; CO2-utsläpp, g/km (blandad körning): 0.[1]

Under dagen tar vi  oss till vackra Dalarö och ett stopp för lunch på Karlslunds Hamnkrog. Med imponerande räckvidd på mellan 34-44 mil på en laddning (beroende på hur man kör mm) samt  högsta säkerhetsnivå ger EQC en trygg känsla med eldrift. Bra för miljön då den avger 0 Gram CO2-utsläpp, blandad körning och laddar fullt på 40 minuters snabbladdning! På 5,1 sek går den från 0–100 km/h, inte illa eller hur? Priset för denna underbara bil börjar runt 800tkr.

Läs mer om EQC här>>

  #uppleveqc #mbsverige #mercdesbenz #suvlife #mercedeslovers #travelalot #travelcouple #karlslundsmarina #karlslundshamnkrog #amg #elbil #eqc